Ke ʻike ʻoe i ka mea āu e kūʻai aku ai a ma hea, pono ʻoe e noʻonoʻo e pili ana i ka mea āu e makemake ai e kūʻai aku. Ke kūʻai aku nei kekahi mau hui i kahi huahana lepili keʻokeʻo hoʻokahi, aʻo nā mea ʻē aʻe e hāʻawi i kahi koho piha o nā huahana niche kikoʻī. ʻO kekahi kumu hoʻohālike e hilinaʻi nei i nā papahana pili ma nā ʻano ākea ākea. Ma mua o ka wehe ʻana i kāu hale kūʻai, pono ʻoe e hoʻoholo i ke ʻano a me ka nui o nā huahana. Ma muli o kāu niche, pono paha ʻoe e loiloi i nā hana hana a me nā lula e pili ana i kāu mea hiki a hiki ʻole ke ʻōlelo (organic, no ka laʻana). Akā ʻo ka mea mua, he aha ka e-commerce?
He aha ka mea nui no ka e-commerce
He huaʻōlelo ākea ka E-commerce, akā ʻo ke ala maʻalahi loa e wehewehe i telemarketing sms helu kelepona ka hoʻololi ʻana i nā lawelawe a me nā huahana ma ka pūnaewele . Hoʻokomo ʻia nā huahana pili, kino a me nā kikohoʻe, i loko o kēia kiko, e like me nā lawelawe o nā ʻano āpau e pili ana i kahi hoʻololi kālā pūnaewele. Aia kā mākou manaʻo i nā ʻoihana e pili ana i nā huahana, no laila e wehewehe wau i kekahi o nā hiʻohiʻona maikaʻi loa no ʻoe ma aneʻi. E hāʻawi wau i kekahi mau laʻana, no laila hiki iā ʻoe ke ʻike i ke ʻano o ka hoʻohana ʻana.
Hoʻohālike huahana hoʻokahi
Ke nānā aku nei nā ʻoihana e-kālepa huahana hoʻokahi i kahi huahana hoʻokahi, hiki i nā pae like ʻole , i hāʻawi ʻia i nā ʻoihana a i ʻole nā mea kūʻai. ʻO kahi laʻana ʻo Nvivo, kahi polokalamu lako polokalamu i hana ʻia e QSR International. ʻO ka huahana wale nō a QSR ka pūʻolo polokalamu Nvivo, ʻoiai ke hāʻawi pū nei ka hui i ka hoʻomaʻamaʻa a me nā mea hoʻohui no nā mea hoʻohana e kūʻai.
He kumu hoʻohālike maikaʻi kēia inā ʻike ʻoe he huahana paʻa kāu me ka koi kiʻekiʻe a me ka hoʻokūkū liʻiliʻi . A i ʻole, e hehi pono. E hoʻomanaʻo i ka ʻōlelo o ka waiho ʻana i kāu mau hua a pau i loko o ka hīnaʻi hoʻokahi.
Māhele hoʻokahi
Ke makemake ʻoe e hoʻāʻo i ka wai i kahi niche eCommerce, hiki i kahi pūnaewele ʻāpana hoʻokahi ke koho akamai. Ma ka hāʻawi ʻana i kahi koho liʻiliʻi o nā huahana i koho maikaʻi ʻia, hiki iā ʻoe ke kūkulu i kou inoa a me ka hilinaʻi ʻole me ka hoʻolilo nui ʻole. Ua hoʻomaka kekahi mau mea kūʻai aku me kahi hiʻohiʻona e like me kēia a nui ka poʻe e hoʻohana nei i kēia lā.
E ʻoluʻolu, hiki iā ʻoe ke hana i nā ʻano subcategories, no ka laʻana, nā puke. Inā wehe ʻoe i hale kūʻai puke, ʻo kāu ʻāpana he puke. Akā he aha ke ʻano o nā puke? OK. He wahi hea? ʻO ka wehewehe ʻana i kahi ʻāpana eCommerce hoʻokahi he paʻakikī ke hoʻomaka maoli ʻoe e noʻonoʻo e pili ana. E pale i ka hoʻonui, a e noʻonoʻo pono. ʻO ke kī i ka holomua ma kahi pūnaewele e like me kēia, ʻo ia ka nānā ʻana i kahi avatar mea kūʻai aku a me kā lākou mau makemake, a laila e unuhi i kahi ʻāpana o kēlā mau makemake e loaʻa ai ka waiwai.
ʻO nā hiʻohiʻona o nā pūnaewele e-commerce ma kēia wahi e pili ana iā Mangelsen Nature Photography, Flowers.com, a me The White T-Shirt Company.
He kumu hoʻohālike akamai kēia no nā mea nona ka ʻoihana hou, a koi liʻiliʻi ka hoʻoikaika a me ka hoʻopukapuka kālā e hoʻokele. ʻO ka drawback nui ʻo ia paha e hopu wale ʻoe i ka hoihoi o kahi hapa liʻiliʻi o nā mea kūʻai eCommerce.
Māhele Nui
He koho maikaʻi nā pūnaewele ecommerce multi-category no nā hale kūʻai brick-a-mortar i hoʻokumu ʻia. ʻO nā mea kūʻai kūʻai i hoʻāʻo maikaʻi i kahi pūnaewele māhele hoʻokahi a mākaukau e hoʻonui i kā lākou mau makana e mākaukau pū paha no nā pūnaewele lehulehu.
ʻO ke koho huahana kekahi o nā māhele paʻakikī o ka mālama ʻana i kēia ʻano pūnaewele. Hiki i kekahi huahana ʻino ke hōʻino i kou inoa, a inā ʻoe e ʻimi nei mai nā mea hoʻolako he nui, ʻoi aku ka nui o kāu hale kūʻai, ʻoi aku ka paʻakikī o ka logistic. ʻO nā hiʻohiʻona o nā hale kūʻai ecommerce lehulehu he Target, Cultures for Health, a me REI.
Hoʻopili
ʻO Amazon.com, DoTerra aila pono, a me ka nui o nā hui ʻē aʻe e hoʻonui nei i kā lākou kūʻai aku me ke kōkua o nā hui. ʻO ka manawa pinepine ma o nā blogs, akā i kekahi manawa ma o nā hale kūʻai e-commerce i hoʻolaʻa ʻia, e pōmaikaʻi nā kūʻai pili i ka mea kūʻai mua ma o ka hāʻawi ʻana i ka ʻike hou aʻe a me ka mea pili ma o ka hāʻawi ʻana i ka manawa e monetize i nā loiloi huahana, kahi blog pilikino a i ʻole kahi ʻē aʻe.
ʻO ka hapa nui o nā pūnaewele pili ʻaʻole nā mea hana kālā nui, akā hiki iā lākou ke hāʻawi i kahi kahawai kālā hou no nā pūnaewele e hilinaʻi nui nei i nā kahawai kālā ʻē aʻe. Inā makemake ʻoe i ke kūʻai aku a me ka e-commerce, he wahi maikaʻi ʻo JVZoo e launa pū me nā mea kūʻai aku a me nā hui ʻē aʻe.
Hybrid [Kāhui Hoʻokahi + Hoʻohui]
No nā ʻoihana i ʻoi aku ka nui o ka loaʻa kālā a i ʻole nā palena huahana o kahi hale kūʻai ʻāpana hoʻokahi, ʻo ka hoʻololi ʻana i hoʻokahi ʻano a me ka hale kūʻai hybrid pili i hiki ke pōmaikaʻi. Hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo i nā ʻano huahana pili i kāu niche, ʻaʻohe pilikia, e ʻike i nā mea āu e makemake ai. Hāʻawi kēia iā ʻoe i ka pōmaikaʻi o kahi ʻāpana huahana ʻē aʻe me ka ʻole e koi iā ʻoe e hana i ke kūʻai aku a me ka mālama ʻana i nā huahana hou aʻe.
Nui nā ala e hana ai kēia māhele o nā hale kūʻai e-commerce, mai ka hoʻouna ʻana i nā loulou pili ma kāu blog hale kūʻai a hiki i ka hoʻohana ʻana i nā widget e hiki ai i nā huahana pili ke like me nā huahana i kūʻai ʻia ma kāu hale kūʻai e-commerce, me kahi kaʻina kūʻai maʻemaʻe ʻaʻole e hoʻopau. ke kaʻina hana, ka huakaʻi kūʻai
ʻO wai ke kumu hoʻohālike i kūpono i kou manaʻo?
I kēia manawa ua ʻike ʻoe i ke ʻano o nā ʻoihana eCommerce, nā koho huahana, nā paepae, a me nā hoʻohālikelike ʻoihana e noho nei, ua mākaukau ʻoe e hoʻomaka. E nānā i kāu hoʻolālā ʻoihana.