5 gjërat e rekomanduara nga ekspertët për të kapërcyer humbjen e sinjalit dhe çështjet e identitetit

Telegram data gives you good opportunity to promote you business with tg users. Latest marketing technique to telegram marketing.
Post Reply
bitheerani93

5 gjërat e rekomanduara nga ekspertët për të kapërcyer humbjen e sinjalit dhe çështjet e identitetit

Post by bitheerani93 »

Sipas një sondazhi të kryer nga Statista në qershor 2023, 53% e reklamuesve përmendën se përballen me probleme me arritjen e audiencës së tyre të synuar në shkallë. Shumica e këtyre tregtarëve janë mbështetur në cookie-t e palëve të treta për atribuimin e tyre të marketingut. Por kohët e fundit, këto biskota nuk kanë qenë vërtet një mik i mirë për tregtarët.

Ne organizuam një panel prej tre ekspertësh në hapësirën e marketingut dhe reklamimit, të cilët kanë një përvojë kumulative prej 25+ vitesh duke ndihmuar si markat B2B ashtu edhe B2C me marketingun e bazuar në të dhëna për t'iu përgjigjur pyetjes: “ Si mund të kapërcejnë reklamuesit humbjen e sinjalit dhe çështjet e identitetit?

Në këtë postim në blog, ne do të zgjerojmë disa pika kryesore nga kjo bisedë.

Përndryshe, nëse dëshironi të merrni regjistrimin me video të të dhënat e numrit aktiv të telegramit së panelit, drejtohuni te lidhja e mëposhtme – Si i kapërcejnë reklamuesit problemet e humbjes së sinjalit dhe identitetit?

Image

Takeaway 1: Humbja e sinjalit është një shqetësim i madh në reklama, por ka një zgjidhje që po rritet në popullaritet
Me Google që planifikon të zhdukë ngadalë skedarët e "cookies" të palëve të treta , tregtarët tashmë po i shohin pasojat në formën e udhëtimeve të prishura dhe të pasakta të klientëve. Për t'i bërë gjërat më keq, platformat reklamuese si Google, Facebook dhe të ngjashme po përpiqen të fitojnë më shumë kontroll mbi kopshtet e rrethuara me mure të krijuara prej tyre.

Me të dhënat që mbahen nga këto platforma, tregtarët e kanë të vështirë të krijojnë fushata dhe të provojnë ROI. Gjithashtu, ligjet GDPR po bëhen gjithnjë e më të rrepta në të gjithë globin dhe mesazhi është shumë i qartë për tregtarët: Privatësia e të dhënave të përdoruesit është parësore në të ardhmen .

Edhe kompanitë si Apple po i detyrojnë tregtarët që ta bëjnë privatësinë e të dhënave në qendër të strategjisë së tyre të përgjithshme të marketingut me kornizën e tyre ATT.

Por ka një zgjidhje dhe quhet të dhëna të palës së parë .

Ja çfarë kishte për të thënë panelisti ynë Frank Brandstetter , Drejtor i Programit në Safe Exchange për humbjen e sinjalit .

Takeaway 2: Të dhënat e palës së parë për të shpëtuar udhëtimet komplekse të klientëve
Ndërsa të dhënat bëhen më të pakta në botën e palëve të treta, kompanitë filluan të zhvendosen drejt zotërimit të të dhënave të tyre. Në pesë vitet e fundit, termi "të dhëna të palës së parë" ka parë një rritje deri në 4 herë të interesit në të gjithë globin.

Tendencat e Google që shfaqin termat e kërkimit të të dhënave të palës së parë fd86700c69 - Lifesight

Lëvizja e të dhënave të palës së parë, nëse mund ta quajmë atë, po i ndihmon bizneset të heqin qafe muret e këtyre platformave reklamuese dhe të strukturojnë të dhënat e tyre rreth pëlqimit dhe privatësisë së përdoruesit.

Kjo qasje është fitimprurëse si për bizneset ashtu edhe për klientët dhe sinqerisht një mënyrë më e besueshme për të marrë një pamje holistike të të gjithë udhëtimit të klientit.

Merrni Starbucks për shembull. Starbucks ka mbledhur të dhënat përkatëse të përdoruesve me pëlqim dhe po i përdor ato jo vetëm për të nxitur përvoja më të mira të klientit, por edhe për të marrë vendime të mëdha për zgjerimet dhe lançimin e produkteve.

Takeaway 3: Mbledhja dhe zbatimi i të dhënave të palës së parë ka sfidat e veta
Në pamje të parë, mbledhja dhe zbatimi i të dhënave nga palët e para duken të lehta, por në realitet, është një enigmë komplekse me palë të ndryshme të interesuara.

Para së gjithash, ajo ka nevojë për investime nga kompanitë për të ngritur infrastrukturën që mund t'ju ndihmojë me mbledhjen dhe zbatimin e të dhënave të palës së parë. Dhe aty ku ka investim ka edhe blerje.
Post Reply